Houten kozijnen

Naast ons assortiment van aluminium- en kunststofkozijnen, leveren en monteren wij ook houten kozijnen. Ook zijn wij gespecialiseerd in het herstellen van uw houten kozijn of het plaatsen van nieuwe (vaak beter renderende) beglazing in het bestaande houten kozijn.   

 

Blader in onze catalogus voor alle opties of bekijk onze folder. Deze zijn hieronder te downloaden. 

HORZ Hout Catalogus
PDF – 14,9 MB 94 downloads
HORZ Kozijn Brochure
PDF – 1,9 MB 75 downloads

Waarom houten kozijnen...

Houten kozijnen zijn een veelgebruikte keuze bij het bouwen of renoveren van een woning. Ze hebben een warme en natuurlijke uitstraling en passen goed bij verschillende bouwstijlen.

 

Een van de voordelen van houten kozijnen is dat ze een goede isolatiewaarde hebben. Hout is van nature een isolerend materiaal en kan warmteverlies beperken. Dit zorgt voor lagere stookkosten en een aangenaam leefklimaat in huis.

 

Daarnaast zijn houten kozijnen duurzaam en milieuvriendelijk. Hout is een natuurlijk materiaal en kan na gebruik worden gerecycled of afgebroken zonder schadelijke stoffen achter te laten. Ook zijn houten kozijnen goed te repareren en te onderhouden, waardoor ze een langere levensduur hebben dan bijvoorbeeld kunststof kozijnen.

 

Een ander voordeel van houten kozijnen is dat ze gemakkelijk bewerkbaar zijn. Ze kunnen in verschillende vormen en maten worden gemaakt en kunnen worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant. Ook kunnen ze worden geschilderd in elke gewenste kleur, wat zorgt voor een persoonlijke touch aan de woning.

 

Tot slot dragen houten kozijnen bij aan de uitstraling van een woning. Ze geven een warme en authentieke uitstraling en creëren een sfeervolle ambiance. Houten kozijnen kunnen perfect worden gecombineerd met andere natuurlijke materialen, zoals een houten gevelbekleding, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

 

Kortom, houten kozijnen bieden vele voordelen en zijn een aantrekkelijke keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzaam, isolerend en sfeervol materiaal voor hun kozijnen. Met houten kozijnen haal je de natuurlijke schoonheid in huis.