Kunststof kozijnen

HORZ levert en monteert kunststof kozijnen op maat. Wij gebruiken standaard het Aluplast 7000NL profiel voor onze kozijnen, maar een ander profiel is uiteraard ook mogelijk. Heb je toch liever een kunststof kozijn voor het optimale rendement, maar wil je wel de looks van een aluminium kozijn? Ga dan voor 'Aluskin' dit is een aluminiumdekschaal over het goed renderende kunststof kozijn.

 

Blader in onze catalogus voor alle opties of bekijk onze folder. Deze zijn hieronder te downloaden. 

HORZ Kozijn Brochure
PDF – 1,9 MB 111 downloads
HORZ PVC Catalogus
PDF – 14,7 MB 111 downloads
HORZ Deuren Catalogus
PDF – 18,0 MB 79 downloads
Aluskin Op Vlak IDEAL 8000 Profiel
PDF – 2,6 MB 83 downloads

Waarom kunststof kozijnen...

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt als alternatief voor houten of aluminium kozijnen. Kunststof is een materiaal dat erg populair is vanwege de vele voordelen die het biedt.

 

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof kozijnen is de duurzaamheid. Kunststof is namelijk een materiaal dat zeer lang meegaat en bestand is tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk en kostenbesparend op de lange termijn.

 

Een ander voordeel van kunststof kozijnen is de isolerende werking. Kunststof is een materiaal dat warmte en geluid goed isoleert. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat en er minder geluidsoverlast is in huis. Dit draagt bij aan een comfortabeler leefklimaat en lagere energierekeningen.

 

Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook erg veilig. Het materiaal is namelijk moeilijk te breken en daardoor inbraakwerend. Kunststof kozijnen kunnen ook voorzien worden van extra beveiligingsmaatregelen, zoals gelaagd glas of speciale sloten, om de veiligheid nog verder te vergroten.

 

Naast de technische voordelen zijn kunststof kozijnen ook esthetisch aantrekkelijk. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze goed passen bij elke bouwstijl. Kunststof kozijnen behouden bovendien langdurig hun kleur en zijn bestand tegen verkleuring door de zon.

 

Tot slot zijn kunststof kozijnen ook milieuvriendelijk. Ze kunnen namelijk gerecycled worden en dragen daardoor bij aan een duurzaam gebruik van grondstoffen. Bovendien zijn kunststof kozijnen energiebesparend, waardoor ze helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot.

 

Al met al bieden kunststof kozijnen vele voordelen op het gebied van duurzaamheid, isolatie, veiligheid, esthetiek en milieuvriendelijkheid. Het is daarom geen verrassing dat steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen als een betrouwbaar en aantrekkelijk alternatief voor traditionele kozijnen.